Ved udskiftning af vinduer skal de gerne lige tjekkes efter (igen)

31 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er ikke let sådan et arbejde med at udskifte vinduer i ens hjem, sommerhus, lejlighed, eller hvor man nu lige trænger til at få udskiftet de vinduesruder.

Derfor vælger en masse mennesker da klogt nok også at lade erhvervsfaglige personer tage sig af den slags, som der ved, hvordan man gør det, og så har de udstyret og talentet til at gøre det.

Nogle gange kan de endda også skaffe de vinduer til dig, som du ønsker at få sat i, så du heller ikke skal bruge tid på at finde et sted at købe dem og få fragtet dem hjem.

Så kan vinduerne ankomme sammen med fagfolkene, så det store arbejde kan begynde med det samme.

Men det kræver virkelig ekspertviden at gøre det korrekt, når man skal have de huller i facaden, taget og væggene til at matche med vinduer – og arbejder man højt oppe, skal man virkelig være påpasselig, da man så heller ikke kan være en mand udenfor til at støtte efter.

Er der problemer efter vinduesudskiftningen?

Men når så først de nye ruder er sat i, og man har fået lappet på de små afskallinger, malingtab og andet, så det ser helt nyt ud, så er man virkelig tilfreds med, hvordan det ser ud.

Men man skal jo også huske på at kontrollere, at de vinduer bliver siddende, som de skal, om de rykker sig, eller der kommer en vind ind, som der ikke skal.

Og så skal man også se efter sådan noget som fugt og frost, at der er sikret mod dette.

Det er ikke altid, at man selv kan få øje på de små skavanker, der kan føre til den slags, hvorfor man som regel bør sørge for et årligt kontrol af disse vinduer, når man har fået dem sat i, så man kan sikre sig, at der ikke kommer problemer med frost eller fugt.