Sorgterapi hos professionel psykoeterapeut

05 august 2022
admin

editorial

Har du haft det dårligt i lang tid og kan du ikke komme ud af mørket ved egen hjælp? Så har du måske brug for hjælp fra en ekspert. Det kan være en fordel at søge hjælp hos en autoriseret psykoterapeut.

Hvad hjælper en psykoterapeut med?

Psykoterapi er en samtalebaseret terapi, der hjælper med psykologiske problemer. Terapeuten bruger forskellige metoder til at hjælpe patienten, herunder:

– psykoanalyse

– eksistentiel terapi

– humanistisk terapi

– psykodynamisk terapi

– systemisk terapi

– kognitiv adfærdsterapi (CBT)

Sorgterapi

Hver metode har forskellige teknikker, som terapeuten kan bruge under sessionerne. I CBT vil terapeuten f.eks. hjælpe dig med at ændre dine tanker og adfærd, der forårsager dig lidelse. I eksistentiel terapi vil terapeuten hjælpe dig med at finde mening i livet og komme til at forholde dig til din egen dødelighed.

Hvilke typer problemer kan en psykoterapeut hjælpe med?

Hvis du har angst, kan en psykoterapeut hjælpe dig med at forstå og håndtere din frygt. Han eller hun kan også hjælpe dig, hvis du kæmper med stress på arbejdet eller i dit privatliv.

En psykoterapeut kan også hjælpe dig, hvis du har langvarige psykiske problemer som f.eks. depression eller sorg. Langvarig sorgreaktion er når du ikke har kunnet forlige dig med en elsket persons død efter seks måneder.

Hvad er sorgarbejde?

Sorgarbejde er en proces, der hjælper dig med at komme overens med tabet af en elsket person. Det er en form for psykoterapi, som kan være meget gavnlig for folk, der kæmper med at håndtere deres sorg. Terapeuten vil hjælpe dig med at forstå dine følelser og give dig redskaber til at håndtere din sorg.

Hvordan finder jeg en psykoterapeut?

Hvis du ønsker at se en psykoterapeut, kan du kontakte din kommunes psykologhjælp. Hotlinen vil give dig oplysninger om, hvordan du kan få hjælp fra en psykoterapeut i dit område. Få hjælp til sorgterapi i Holstebro på kirstenklynge.dk.