Opnå den perfekte køkkenhave med en regnmåler

11 januar 2021
Sara Mortensen

En regnmåler er det perfekte værktøj til at opnå en perfekt køkkenhave. En køkkenhave kræver meget pleje og pasning, og det kan derfor være rart med lidt nem hjælp. Læs med her og find ud af, hvorfor en regnmåler kan hjælpe dig med at opnå den perfekte køkkenhave. 

En regnmåler er kort sagt bare en pind med et tilkoblet måleglas på toppen. Det er ikke ret spændende at have stående i haven, så derfor kan man heldigvis købe mange fine regnmålere i dag. Du kan finde mange forskellige slags lige her: https://gladegaver.dk/regnmaaler, hvor du helt sikkert kan finde en regnmåler, der passer til din haves udtryk.

Måske tænker du ikke at en regnmåler som sådan er så effektiv, men den kan nu være enormt hjælpsom, når det kommer til pasning af en køkkenhave, blomster eller urtehave. Den kan også benyttes af en landmand, som har et landbrug der skal passes.

Hvad får du ud af at have en regnmåler i haven?

En regnmåler bliver placeret ude i haven, og så kan du gå ud og aflæse nedbøren. Mange gør det for at få styr på hvor meget vand, der skal gives  i forhold til planter og blomster, og andre nyder bare at følge med i vejrforholdene og finder det interessant. 

Det er blandt andet også sjovt for børnebørn og børn at rende ud efter nattens regn og se hvor meget vand der er landet i måleglasset. 

I forhold til de officielle målinger af nedbøren, så får du et meget realistisk billede af, hvor meget nedbør der er faldet i netop din have. Tallene er ikke lige så præcise som de officielle målinger, men du kan komme rigtig tæt på. Det gælder bare om at få placeret regnmåleren korrekt i haven. 

Hvordan skal du placere regnmåleren i haven?

Når du skal have placeret regnmåleren i haven, så skal du starte med at finde et sted, hvor der er mindst 2 meter til nærmeste forstyrrelse. Det kan være et halvtag, buske, træer eller lignende. Der må ikke være noget, der kan gå ind og påvirke at regndråberne ikke rammer ned i måleglasset.

Derudover skal du placere regnmåleren 80-100 cm over jorden og sørge for, at måleglasset hænger vandret. Husk altid at få placeret din regnmåler solidt ned i jorden, så den kan holde til vind og vejr. 

En regnmåler kan nemlig stå ude hele året rundt, hvis bare den er placeret solidt. I efteråret skal du huske at fjerne blade eller andet skidt, der kan risikere at blæse ned i måleglasset. God fornøjelse!