Også i regnvejr...

Også i regnvejr…

Det danske sommervejr er lunefuldt, derfor bør du indrette din terrasse, så den kan bruges hele sommeren – også i regnvejr. Vælg en overdækket terrasse med inspiration fra Californiens åbne huse eller Sydeuropas naturlige vinterrasser. Overdækket terrasse inspiration finder du overalt – gå online eller gå en tur og se, hvad der ville passe til din terrasse. 

 

Californiens ude-inde huse…

Reality TV viser ofte lækre huse fra Californien med store overdækkede terrasser, der næsten går i ét med huset. Denne mellemting mellem at være ude og inde er ofte skabt for at undgå Californiens nådesløse varme fra de solrige somre. I Danmark er kampen mod sommervejret en anden – her handler det om at nå at nyde solen, inden den næste byge er på vej. Kan det betale sig at bære havehynderne ud? At dække op til frokost på terrassen? For de grå skyer truer i horisonten… men det kan du være ligeglad med, når du har en overdækket terrasse. 

Fortsæt din boligs arkitektur i den overdækkede terrasse og sæt skydedøre i udgangen, så også du kan lade dit hjem og den overdækkede terrasse gå ud i ét. Brug uderummet som du bruger dine opholdsrum – til spisning, afslapning, arbejde eller lektier. Installer evt. et udekøkken, så også madlavningen kan blive en del af det naturlige udeliv på den overdækkede terrasse. 

Savner du Sydeuropas charme?

Patina er smukt i Sydeuropas sol – det hører ligesom til – og en overdækket terrasse er derfor sjælden uden unikke vinkler og blomstrende bevoksning. Hent lidt at Sydens charme hjem på terrassen og skab skygge og læ for regn med en overdækket terrasse. 

Vælg den klassiske pergola med ramme af træ eller metal og lad clematis eller humle skabe tag og sider – en nordisk pendant til de vinoverdækkede terrasser, som man ser overalt i Sydeuropa. Eller hvad med et orangeri, hvor det smukke glastag og skydedøre kan åbnes, når varmen tillader det?