Nyd vinteren med nye døre

09 maj 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Går du og frygter for vinteren, da det er lige lovligt svært at få varmet dit hus op, og der er godt fodkoldt, kan du overveje, om det skyldes, at dine døre og vinduer ikke isolerer godt nok. Ved at udskifte dem til nye og bedre vil du ikke alene få det varmere, men du vil også opleve en nedgang i din varmeregning, hvilke i sidste ende gør det til en god investering. Du kan se flere eksempler på yderdøre hos klarfönster.

Når du har fået nye døre og måske også vinduer, er det vigtigt at du sørger for at lufte ud i din bolig. Det kan virke selvmodsigende at en bolig der er godt isoleret nemmere kan blive angrebet af fugt og skimmelsvamp, men det skyldes at luften ikke kan udskifte sig selv. 

Du skal sørge for at der er gennemtræk i 5-10 min. mindst to gange om dagen. Dermed forlænger du også dine døre og vinduers levetid.

Ytterdörrar

Mere lys med nye døre og vinduer

Når du skal beslutte dig for hvilke døre og måske også vinduer du skal have, kan du også med fordel overveje om størrelsen på dørene og vinduerne skal have en anden størrelse, end de har på nuværende tidspunkt. Din tømrer kan relativt nemt skære ud i dine murer så du kan få større vinduer eller yderdøre.

Det kan f.eks. være at du gerne vil have en dobbelt terrassedør med glas i. Det kan også være at du i stedet for et vindue, hellere vil have en ekstra dør ud til have. Mulighederne er mange. Det betyder også at du nemmere kan nyde din have året rundt.

Det kan også være at få skåret ud til fastkarmvinduer. Enten over eller ved siden af døren. Det vil give mere lys ind i din entre og din gang.