Når stress symptomer minder om angst

Når stress symptomer minder om angst

Mange ting kan minde om hinanden her i tilværelsen.

På afstand kan det være svært at skelne mellem for eksempel to typer træer, men når man kommer helt tæt på, så kan man tydeligt se, at der er forskel.

Samtidig kommer det jo også an på, hvor kyndig man er til at genkende træerne, for selv hvis man kan se, at der er lidt forskel på dem, så falder de jo begge under samme kategori: “træer”.

Har man slet ikke forstand på det, så vil man måske endda påstå, at det er uden betydning, at de er forskellige, når der alligevel er tale om træer i begge tilfælde, men sådan er alle folk ikke indstillet.

Så hvorfor lige denne indledning i en artikel om stress og angst omkring træer?

Det er en lille sammenligning for at vise, at det handler om, hvor god man er til at kende forskel på tingene, før at man kan være sikker på, at der er tale forskellige ting, og dette kan gå helt fra, at man er ligeglad til, at man kan skrive en hel afhandling om forskellen på denne type af træer.

Men tror man, at man er ramt af stress, hvor det i virkeligheden er angst, så er man bestemt ikke ligeglad, selvom man måske ikke er sikker på, hvad der er galt med en – man kan bare mærke, at det ikke er sjovt at være i ens krop.

Så tyer man netop til at søge viden hos den person, som har ekspertise nok til at kende forskellen helt ned i detaljer.

For modsat træer kan man ikke i samme omfang se forskel på stress og angst i sin reneste form. Det er via symptomerne fysisk og psykisk, at man kan se forskellen, der kommer til udslag.

Og er man ramt af angst, når man troede, man havde stress, så skal man jo behandles på vidt forskellige måder, og det er udslagsgivende for, at man kommer i den helende retning.

Vil du læse mere om stress og angst og disse symptomer, så kan du læse videre her: https://www.angstekspert.dk/