Hus og have har stor betydning for mange mennesker

09 december 2021
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Vi har alle brug for at have tag over hovedet, og det er da ikke alle mennesker, der gider at holde en have, men man oplever oftest, at folk, der er vokset op med et hjem med have, gerne vil have deres eget sted med have til på et tidspunkt, selvom de er på en mellemstation i livet såsom i en lejlighed, hvor der ikke er nogen have.

For andre er det rart, at de kan have en park eller lignende, som de kan besøge sammen med andre, uden de selv skal tage sig af den.

Men andre foretrækker, at de helt selv kan bestemme, hvordan deres grønne areal skal se ud, hvor meget vækst der skal være, hvad man bruger af haveredskaber – såsom en Makita hækkeklipper – installerer en lille dam eller noget helt andet, selvom der således også følger en masse ansvar med at holde den slags.

image

Hus og have fylder meget for mange personer

Samtidig er der også træls, hvis man ikke har overskuddet eller kræfterne til at tage sig af haven, fordi man måske er i et sygdomsforløb, eller man er ved at blive for gammel til at tage sig af haven.

Heldigvis kan man få andre folk til at tage sig af haven for en, så man bare kan nyde at være ude i den, fordi man har brug for at komme ud i ens egen have, hvor man kan være sig selv, trække vejret og slappe af.

Nogle folk bruger utroligt meget tid i deres have, så de næsten negligerer, hvad der er indendørs, mens andre har fået den have med, selvom det egentlig ikke var det store interessepunkt ved købet af boligen.

Og så er der også dem, som der lyser helt op, når vinteren er ved at forsvinde, og man endelig kan begynde på alle ens projekter i haven, når sæsonen er til det.