Flot trægulv med en gulvafhøvling i Harlev

Flot trægulv med en gulvafhøvling i Harlev

Er dit hjem i besiddelse af et lækkert trægulv, som dækker hele det samlede gulvareal i huset eller lejligheden? Så er du faktisk rigtig heldig. Et trægulv er nemlig et af de største og mest værdifulde aktiver, en bolig kan besidde. Hvis man ønsker sig et trægulv, skal man være forberedt på, at det er et stykke dyrt og tidskrævende arbejde at få lagt sådan eet. Og derfor er boliger med et intakt trægulv i høj kurs på det danske boligmarked.

Hjælp – mit trægulv har skrammer og buler!

Du behøver dog ikke at fortvivle, hvis dit trægulv ikke er så intakt, som det har været. Mange mennesker oplever, at trægulvet tager skade af eksempelvis fugt efter vandskade, eller får alvorlige skrammer, som stikker dybere end den blotte overflade.

Denne type skader kan ikke som for eksempel småridser, pletter og skjolder fjernes ved en gulvafslibning. Hvis skaderne er dybere liggende end de øverste 1 – 2 millimeter af træværket, er det kun en gulvafhøvling, som kan redde gulvet og få det til at fremstå jævnt og ensartet igen.

Få hjælp til gulvafhøvling fra en professionel fagmand

Det er dog vigtigt, at du holder dig for øje, at dit trægulv skal have en vis tykkelse for at kunne tåle en gulvafhøvling. I modsætning til en gulvafslibning er en gulvafhøvling ikke just en skånsom procedure, idet der skrælles et langt tykkere lag af trægulvets overflade for at opnå det ønskede resultat.

Af samme grund er det også vigtigt, at du allierer dig med en professionel gulvmand, når dit gulv skal have foretaget en gulvafhøvling. En faglært håndværker med ekspertise og erfaring inden for behandling af trægulve vil på baggrund af gulvets tilstand og skadernes omfang hurtigt kunne fastslå, hvorvidt gulvet kan tåle en gulvafhøvling – og hvor meget der skal høvles af førend det bliver pænt igen.

Læs mere om gulvafhøvling på gkservice.dk