Får man egentlig fysisk et klip i ens kørekort?

Får man egentlig fysisk et klip i ens kørekort?

Kan du huske i gamle dage, da man steg på bussen, hvor man skulle have klippet ens klippekort med ture på, så der røg et nummer ned i en bøsse?

Den slags kan man slet ikke mere; de kort er helt blevet udfaset, så det er elektronik, man bipper med, når man skal rejse omkring.

Dog ser man stadigvæk noget lignende, når man rejser med toge, og kontrolløren dukker op og spørger, om man må have lov at se kort eller billet.

Så fisker man billetten frem, som kontrolløren kontrollerer, og så bliver der lige klippet i den, som oftest medfører et lille stempel med, at den er godkendt, så andre kontrollører kan se, at den her billet er godkendt.

Men så har du måske hørt udtrykket med, at man kan få et klip i sit kørekort, og at man faktisk kan få flere.

Hvis du ikke ejer et kørekort, så kan det sagtens forstås, hvis du forestiller dig, at man får et hak i kørekortet, eller der lige bliver klippet et hjørne af det, men sådan forholder det sig ikke.

Mangler du et kørekort? Så kan du tage det her: https://www.1driver.dk/

For hvis man skulle gøre det, så ville det give færdselspolitiet en masse bøvlet arbejde at forholde sig til, hvor de skulle have udstyr med til den slags.

Det ville jo heller ikke være behændigt for bæreren af kortet at skulle rende rundt med sådan et ufuldendt kort. Både ville det skulle fornyes, og så ville andre måske se, at man har fået et eller flere klip i det, og det ønsker man nok ikke, at andre ser.

For hvis man får et klip, så har man dummet sig i trafikken, og får man for mange klip, så kan kortet blive taget fra en.

Disse “klip” er blot en registrering af forseelser af de grove, hvilket har gjort politiets arbejde lettere.