Banankage, drømmekage og andre klassiske bradepandekager

Bradepandekager er et populært og praktisk valg, når der skal være kage nok til mange. Til hele klassen, når der skal fejres fødselsdag i skolen, til alle kollegaerne, når der skal serveres fredagskage og til buffeten, når mange mennesker kommer til fest. 

Mange bradepandekager er nemme at bage, og hvis man har en bradepande med låg, er de også nemme at transportere. Og så vækker de klassiske af slagsen genkendelsesglæde hos mange. 

Her er nogle bud på gode bradepandekager, som de fleste af os nok er stødt på på et tidspunkt i vores liv. 

Banankage 

Svampet, sød og fyldt med stykker af chokolade. Sådan er vi mange, der kender og elsker banankage.

Og hvis man har et par overmodne bananer liggende, som næsten er på vej i skraldespanden, har man en rigtig god undskyldning for at bage kagen. Jo mere modne bananerne er, jo bedre bliver kagen nemlig. 

Du kan finde en opskrift på banankage med chokoladestykker lige her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/27734/banankage-med-chokoladestykker

Klassens Time-kage

Den har formentlig fået sit navn, fordi den var en populær kage at dele ud, når der før i tiden stod ‘klassens time’ på skoleskemaet. 

Klassens time findes ikke længere på alle skoleskemaer. Men kagen er stadig god, når der skal bages til mange. 

Klassens time-kage er en enkel chokoladekage, som alle kan finde ud af at bage. Og hvis man vil gøre lidt ekstra ud af den, kan man putte glasur på toppen.

Drømmekage 

Den velkendte lyse drømmekage med det saftige og søde brune kokosfyld på toppen hedder egentlig Drømmekage fra Brovst. 

Det hedder den eftersigende, fordi den blev populær i Danmark i 1960’erne, da en lokal opskrift fra byen Brovst blev kendt.

Brunsviger

Brunsviger er også en klassisk kage, som snildt kan bages i en bradepande.

Nogle vil mene, at den er sværere at bage end så mange andre bradepandekager, men måske handler det i virkeligheden om, at der er stærke og forskellige holdninger til, hvordan den fynske kage skal være for at være helt rigtig.

Det bør dog ikke afholde nogen fra at prøve, for de fleste kan vel lide en en lækker blød gærbund med sødt, snasket sukkerfyld på toppen. Også selvom den måske ikke bliver perfekt i første forsøg. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *